Protest Jedan od pet miliona u subotu u Novom Sadu

Novosadskom protestu će prvi put prisustvovati i članice socijaldemokratskih partija iz Evrope

07. juna 2019

Naredni protest „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu biće održan u subotu 8. juna na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova, a govoriće Dragana Rakić iz Asocijacije slobodnih odbornika i poslanice Marinika Tepić i Marija Janjušević.

Na skupu u Novom Sadu govoriće i advokat Vladimir Gajić i studenti Stefan Simić i Brajan Brković.

Učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u protestnu šetnju centrom grada.

Novosadskom protestu će prvi put prisustvovati i članice socijaldemokratskih partija iz Evrope, najavili su organizatori, a zajedno sa građanima Novog Sada u protestnoj koloni će biti potpredsednica Socijalističke internacionale Pija Lokateli, predsednica ženskog ogranka u Partiji evropskih socijalista Zita Gurmai i članice borda koji vodi posebnu žensku mrežu u socijaldemokratskim strankama u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ove nedelje će se Novosađani okupiti u subotu u 18 časova da bi zajedno sa ostalim građanima Srbije u isto vreme obeležili pola godine od početka protesta „Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama“.

Organizatori dodaju da će od naredne nedelje novosadski protesti biti nastavljeni u uobičajenom terminu petkom u 19 časova.

„Protesti će trajati do ispunjenja zahteva koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica“, piše u najavi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga