Protest Jedan od pet miliona sutra u Beogradu

"Nenormalno da se ne poštuje zahtev o zaustavljanju nasilja"

14. dec 2018

Deo opozicionih poslanika u Skupštini Srbije pozvao je građane da dođu sutra na protest na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije prisustvovali su poslanici Demokratske stranke, Dveri, Pokreta za spas Srbije Nova Srbija, Socijaldemokratske stranke-Narodne stranke i Pokreta centra.

Šef Dveri Boško Obradović pozvao je građane da se pridurže protestu i šetnji pod nazivom „Jedan od pet miliona“ i pošalju poruku da nije normalno da se ne poštuje njihov zahtev o zaustavljanju nasilja.

Sanda Rašković Ivić rekla je da je potrebno da na protestu pokažu da ih ima dovoljno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedne sa njima za sto i sasluša šta imaju da mu kažu.

Prošle subote u Beogradu na istom mestu organizovani su protest, a potom i šetnja pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, povodom napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i jednog od lidera Saveza za Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle protesta da neće podleći takvom pritisku i da neće ispuniti nijedan zahtev makar ih se okupilo i pet miliona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga