Protest Inicijative Mame su zakon u nedelju u podne u Beogradu

"Izađite sa nama na ulicu, ponesite pištaljke i pokažite da #МамеNisuSame!"

23. feb 2019

Inicijativa „Mame su zakon“ organizovaće u nedelju u podne u Beogradu protestnu šetnju trudnica i porodilja zbog toga što Vlada Srbije ignoriše njene višemesečne zahteve da se izmeni loš Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Inicijativa je saopštila da će protest pod sloganom „Mame su mafija“ početi okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta odakle će potom krenuti protestna šetanja do zgrade Vlade, gde će se učesnicima obratiti trudnica Milena Jovičić, porodilje Stefana Zarić i Ivana Tanasijević, majka deteta sa invaliditetom Stanislava Pavlović, jedna od pravnica koja je pisala predlog za ocenu ustavnosti ovog zakona Sofija Mandić i poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura.

Građani su pozvani da na protest ponesu lutku/bebu za performans koji je planiran kako bi se poslala poruka ministrima i predsednici vlade Ani Brnabić, kao i pelene na kojoj treba da napišu poruku ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću i ostave ih u kutiji na pragu zgrade vlade.

Organizator je saopštio da će lutke koje ostanu nakon protesta biti poklonjene domu za decu bez roditeljskog staranja.

U pozivu na skup navedeno je da su dobrodošli svi, ali bez stranačkih obeležja.

„Izađite sutra sa nama na ulicu, ponesite pištaljke i pokažite da #МамеNisuSame!“, stoji u pozivu na protest.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović nedavno je rekla da je Vlada Srbije privela kraju predlog izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom i da veruje da će biti jedna od prvih tema prolećnog zasedanja parlamenta.

„Vlada privodi kraju predlog izmena i dopuna zakona, vrlo brzo će se naći u skupštini. Nadam se da će to biti jedna od prvih tema prolećnog zasedanja“, rekla je Slavica Đukić Dejanović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga