Prosperitet: Tužbe protiv Informatike

Udruženju za zaštitu potrošača obratilo se na stotine potrošača

08. okt 2015

Udruženje za zaštitu potrošača Prosperitet iz Novog Sada pripremilo je više od 50 tužbi protiv novosadske Informatike, koje se sukcesivno prosleđuju nadležnom sudu, saopšteno je iz tog udruženja.

Predsednik Prosperiteta Radomir Ćirilović upozorio je da Informatika nije otklonila nepravilnosti na koje je u svojem izveštaju ukazala Državna revizorska institucija (DRI) i da u svojem poslovanju insistira na naplati nezakonito obračunatih zateznih kamata i neosnovanih troškova advokata.

Ćirilović je objasnio da se zbog toga udruženju za zaštitu potrošača obratilo na stotine potrošača, koji su zahtevali zaštitu i zastupanje u sudskim i vansudskim postupcima.

„Ističemo da je oko sto potrošača u toku sa prikupljanjem potrebne dokumentacije po našem uputstvu, kao i da svakodnevno prijemnu kancelariju udruženja dnevno poseti na desetine potrošača“, dodao je Ćirilović.

On je istakao da je, prema podacima Prosperiteta, Informatika oštetila oko 50 hiljada potrošača, koji nemaju kome da se obrate osim tom udruženju.

Ćirilović je podsetio da Informatika i posle kritike DRI insistira na naplati nezakonito obračunatih zateznih kamata i neosnovanih troškova advokata. To preduzeće, kako je ocenio, istovremeno negira stručnost izveštaja DRI tvrdeći i kao pre izveštaja o reviziji da kamatu obračunava u skladu sa Zakonom o zateznoj kamati prostom metodom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga