Proširen kapacitet Exita

Program počinje velikom proslavom 15. rođendana Exita, koji je proširio kapacitet za dodatnih 5.000 ulaznica za svaku od četiri večeri

09. jul 2015

Festival Exit u Novom Sadu proširio je kapacitet zbog velikog interesovanja, a organizatori očekuju da će od 9. do 12. jula poseta preći i rekordnih 50.000 posetilaca po večeri.

Program počinje velikom proslavom 15. rođendana Exita, koji je proširio kapacitet za dodatnih 5.000 ulaznica za svaku od četiri večeri.

Posebno je proširen kapacitet Dens arene na kojoj su glavne zvezde Adam Beyer, Chris Liebing, Hardwell, Martin Garrix, Leftfield, Dixon, Tale of Us i brojni durgi izvođači elektronske scene.

Centralni nastup na glavnoj bini prve večeri imaće soul zvezda Emeli Sande, hitmejkeri Clean Bandit, kalifornijski rokeri Eagles of Death Metal, te stari gost Roni Size sa grupom Reprazent, Breakage i drugi.

Prvu noć Exita obeležiće i nastupi grupa Napalm Death, Vice Squad, 1000mods, Artan Lili, Darkwood Dub, Goblini i brojnih drugih izvođača na oko 20 festivalskih bina.

Tokom četiri dana i noći na Exitu, koliko traje i Sea Dance festival na plaži Jaz kod Budve, kojim se i ove godine nastavlja novosadski program, nastupiće i Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Bondax, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Zoster i brojni drugi izvođači – ukupno više od hiljadu njih iz Srbije, regiona i sveta nastupiće na 30 bina od Petrovaradina do Jaza.

Kamp na peščanoj plaži Štrandu već puni kapacitete, a u Novi Sad su pristigle hiljade posetilaca iz celog sveta, kojima organizatori, pozivajući se na vremensku prognozu, obećavaju i lepo vreme bez kiše.

Festivalske kapije otvaraju se već u 19 časova, a ulaz nije moguć posle tri sata iza ponoći.

Ulaznice će do 17 časova moći da se kupe na svim blagajnama Gigstixa širom Srbije, a od 17 časova samo na festivalskim blagajnama.

Aktuelne cene dnevnih ulaznica su 3.000 za 9. jul, 3.390 za 10. jul, 3.790 za 11. jul i 3.000 dinara za 12. jul.

Festivalske blagajne se nalaze pre ulaza na tvrđavu kod Lovotursa i kod crkve ispod sata.

Posetioci su upozoreni da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba uvek kruže po društvenim mrežama i na ulici.

Takođe, organizatori apeuju na posetioce da izbegnu gužvu i zamene ulaznice za narukvice preko dana.

Od 9. jula rade samo glavni zamenski šalteri ispod glavnog ulaza kod Lovotursa (od 10 do 03 časova u četvrtak, te od 12 do 03 časova u petak, subotu i nedelju).

Tokom trajanja Exita, u saradnji sa Lastom, obezbeđen je povećan broj polazaka autobusa iz Beograda do Novog Sada i nazad.

Polasci iz Beograda zakazani su svakog dana od 18 do 21 sat sa Savskog trga (kod turist biroa), a krajnja destinacija je Petrovaradinska tvrđava, dok je povratak do Beograda zakazan svakog dana u intervalima od 3 do 6 ujutru. Cena povratne karte u autobusu iznosi 990 dinara.

I ove godine, plaćanje na Exitu obavlja se putem festivalskih kartica. Nepotrošeni novac na kartici može se dobiti nazad u bilo kom trenutku na samom Exitu, kao i u određenim filijalama OTP banke po završetku festivala. Bitno je sačuvati račun prve uplate jer bez njega nije moguća refundacija preostalih sredstava. Plaćanje uz pomoć festivalske kartice biće i na Sea Dance festivalu u Crnoj Gori, a budući da su u pitanje dve različite države i valute, zakonski nije moguće korišćenje iste kartice na oba festivala, te kartica sa Exit festivala neće moći biti korišćena i na Sea Dance festivalu.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga