Prosečan čovek prespava 21 godinu, a 14 provede na poslu

Prosečna osoba u ručavanju potroši šest, čekanju u redu pet, učenju i studiranju četiri, održavanju sastanaka tri, a na telefonske pozive potroši dve godine života

31. okt 2012

Prema naučnom istraživanju sprovedenom u SAD-u, prosečna osoba od 72 godine starosti, najveći deo života provede u spavanju i na radnom mestu.

Prosečan čovek skoro trećinu života prespava, tačnije 21 godinu provede u krevetu. 14 godina provede na radnom mestu, što znači da čovek skoro jednu četvrtinu svoga života provede izvršavajući profesionalne obaveze.

Čak sedam godina prosečna osoba provede u obavljanju higijene i individualnom čišćenju, što je 10 posto od ukupnog životnog veka koji mu stoji na raspolaganju.

Osim navedenih aktivnosti, prosečna osoba u ručavanju potroši šest, čekanju u redu pet, učenju i studiranju četiri, održavanju sastanaka tri, a na telefonske pozive potroši dve godine života.

Zanimljivo je da prema istraživanju američkih naučnika, prosečna osoba u toku svoga životnog veka od 72 godine, jednu godinu provede u traženju izgubljenih predmeta, dok preostale tri godine potroši na ostale svakodnevne aktivnosti, kao što su izležavanje i gledanje TV-a.

Takođe, naučnici su izračunali da do 60. godine života, prosečna osoba pet godina provede u kuhinji, 3,5 godine u saobraćaju i isto toliko na druge aktivnosti, uglavnom gledajući TV i čitajući.

Prema istom istraživanju, jedna osoba prosečno provede i po šest meseci u kupaonici, na pranju rublja i peglanju i isto toliko u šopingu.

Takođe, neka istraživanja pokazuju da u toku života ljudi gube vreme na neobične i ponekada neobjašnjive stvari.

Naučnici tako ističu da su najčešći uzroci gubljenja vremena lenjost i životna neorganizovanost.

(Economy)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga