Prošao kandidat Crkve

Đorđe Petrović kandidat za Februarsku nagradu Novog Sada; grad postaje pobratim sa beloruskim Gomeljom

16. jan 2013

Profesor novosadskog Medicinskog fakulteta i specijalista ortopedije vilice Đorđe Petrović kandidat je za dobitnika Februarske nagrade Novog Sada za 2012. godinu, odlučila je danas Komisija za obeležavanje praznika Skupštine grada.

Konačnu reč daće odbornici gradskog parlamenta na svečanoj sednici, koja bi trebalo da se održi 25. januara, saopšteno je nakon sednice Komisije.

Članovi Komisije usvojili su i predlog o visini novčane nagrade za najveće gradsko priznanje od 120.000 dinara, o čemu će se takođe izjasniti odbornici Skupštine grada.

Inicijativu da Đorđe Petrovića dobije Februarsku nagradu podržalo je više zdravstvenih ustanova u gradu, saveti mesnih zajednica „Begeč“ i „Stepanovićevo“, Udruženje građana „Zemlja živih“, Udruženje penzionera Novog Sada, Srpska pravoslavna crkva i Manastir Kovilj.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva njegovih građana.

To priznanje Skupština grada dodeljuje povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Na današnjoj sednici dato je i pozitivno mišljenje o bratimljenju Novog Sada i beloruskog grada Gomelja, a sporazum o bratimljenju trebalo bi da bude potpisan 31. januara.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga