Pronađen lek protiv mamurluka

Lek nazvan "Blowfish", koji sadrži 1000 miligrama aspirina, 120 miligrama kofeina i antacid, dospeće na američko tržište u januaru a ubrzo zatim i na tržište Velike Britanije.

19. dec 2011

Američka administracija za hranu i lekove (Food and Drug Administration FDA) odobrila je lek protiv mamurluka koji je otkrila bivša radnica u finansijskom sektoru i diplomirana studentkinja Harvarda, Brena Hejson, objavio je britanski šou-biznis sajt Didžital spaj.

Lek nazvan „Blowfish“, koji sadrži 1000 miligrama aspirina, 120 miligrama kofeina i antacid (sredstvo protiv kiseline u želucu), dospeće na američko tržište u januaru a ubrzo zatim i na tržište Velike Britanije.

„Jednog naročito gadnog jutra, koje je bilo rezultat naročito dobre prethodne noći, počela sam da mislim kako mora da postoji način da imamo i dobre noći i dobre dane“, rekla je Hejson.

„Isprobala sam sve lekove koje sam mogla da nađem i našla da biljni proizvodi na tržištu koji se uzimaju noć pre baš i nisu od neke pomoći. I otpočela sam potragu za nečim što će zaista delovati i što se može uzeti ujutro nakon opijanja“, rekla je Brena Hejson.

Ona je dodala da se odlučila da proizvod iznese na tržište nakon što su joj prijatelji više puta tražili njen lek.

„Nakon istraživanja pronašla sam kombinaciju koja je delovala, i to brzo“, rekla je ona. „Počela sam da je delim sa društvom i oni su stalno tražili još.“

(Beta-AP)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga