Promovisana knjiga Jove Dejanovića, jednog od najuspešnijih gradonačelnika Novog Sada

U njegovom mandatu izgrađeni su Most slobode, Spens, šest škola, pet vrtića, Dom zdravlja na Limanu...

22. nov 2015

Bivši gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović (89), koga Novosađani smatraju jednim od najuspešnijih gradonačelnika u istoriji glavnog grada Vojvodine, promovisao je danas svoju knjigu „Moje novosadske i druge godine“.

Knjiga ima 400 stranica i ilustrovana je sa više od 500 fotografija, a autor je rekao da je knjigu objavio na nagovor porodice.

Na pitanje šta bi savetovao današnjoj gradskoj upravi, Dejanović je rekao da izbegava da daje savete, ali da želi da se „mnoge stvari poboljšaju“.

„Moja je želja da za taj drugi deo naroda koji je većinski, siromašan, dođu neka bolja, plemenitija, bogatija, lična i porodična vremena“, rekao je Dejanović i dodao da mu je želja da se centar grada uredi i od njega napravi pešačka zona.

U vreme dok je on bio gradonačelnik, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina 20. veka, u Novom Sadu su izgrađeni kapitalni objekti, poput Mosta slobode, Spensa, Srpskog narodnog pozorišta.

U njegovom mandatu izgrađeno je i šest škola, pet predškolskih ustanova, kao i zgrada Doma zdravlja u naselju Liman.

Glumica Mira Banjac kazala je na promociji da je Dejanović “neverovatno emotivno bio vezan za pozorište” i koji je mnogo pomagao pozorištu.

Za njega se s pravom može reći da je istorijska ličnost, rekao je pesnik Pero Zubac.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga