Projekti za poboljšanje položaja Roma

Pet miliona dinara za više projekata

30. mar 2014

Vlada Vojvodine obezbedila je pet miliona dinara za konkurse za unapređenje položaja Roma u toj pokrajini, koji će biti raspisani 2. aprila.

Kako se navodi, sredstva su namenjena lokalnim samoupravama sa teritorije Vojvodine za sufinansiranje izrade lokalnih akcionih planova za unapređenje položaja Roma i angažovanje koordinatora za romska pitanja. Sredstva su namenjena i za sufinansiranje programa obrazovanja romske dece uzrasta od 5. do 8. razreda školske 2014/15. godine, kao i za ženske romske neprofitne organizacije za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova.

Konkurs će sutra zvanično biti predstavljen na konferenciji za novinare, a direktor Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine Duško Jovanović će tom prilikom predstaviti projekte koje ta kancelarija pokreće. Reč je projektu izgradnje kapaciteta Kancelarije za inkluziju Roma, koji će finansirati Fond za otvoreno društvo iz Budimpešte. Drugi projekat te kancelarije se odnosi na poboljšanje zapošljivosti Romkinja u Vojvodini, koji će finansirati norveška ambasada. Tim projektom je predviđeno osnivanje 10 firmi čije vlasnice će biti Romkinje.

Pokrajinski sekretarijat za privredu predstaviće sutra i tri nova konkursa za zapošljavanje, koji su namenjeni lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine za sufinansiranje programa ili mera aktivne politike zapošljavanja u 2014. godini.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga