Projekat Vojvodina Metal Klaster treći u Evropi

Vojvodina je izdvojila za ovaj projekat 120.000 evra, a Evropska unija je investirala 740.000 evra

07. okt 2013

Projekat Vojvodina metal klaster osvojio je treće mesto u Evropi po oceni Evropske asocijacije za projekte (EPA), saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Vlade Vojvodine.

Priznanje za Vojvodina metal klasteru dodeljeno je danas u Briselu u okviru manifestacije Otvoreni dani 2013. na kojoj učestvuje i delegacija Vlade Vojvodine.

„Mi smo, kao i do sada, kao Pokrajina, od svih sredstava prekogranične saradnje uspevali da privučemo oko 87 odsto projekata, što govori o tome da smo imali kapacitet da privučemo veliku količinu sredstava. Ali, danas nam je i Evropa priznala da su ti projekti izuzetno kvalitetni“, rekao je vojvođanski premijer Bojan Pajtić.

Vojvodina je izdvojila za ovaj projekat 120.000 evra, a Evropska unija je investirala 740.000 evra, naveo je Pajtić i dodao da će projekat Vojvodina metal klaster omogućiti da metalska industrija u Vojvodini bude „kompetitivnija, uspešnija, profitabilnija“.

Vojvodina metal klaster ima 116 članova, privrednih subjekata i institucija iz metalske oblasti, u kojima je zaposleno 6.500 ljudi. U protekloj godini, članice ovog klastera ostvarile su 300 miliona evra ukupnog prihoda, od čega 80 miliona kroz izvoz.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga