Program podrške JICA iz Japana vojvođanskoj privredi

U projektu je učestvovalo pet kompanija iz Vojvodine: Nektar i Fruktus iz Bačke Palanke, Mara iz Sombora, Neoplanta iz Novog Sada i Patent iz Mišićeva

04. apr 2014

Program povećanja konkuretnosti proizvoda u prehrambenoj industriji Vojvodine koji je podržala Japanska agencija za međunarodnu saradnju (Džajka-JICA) treba da bude nastavljen jer je dao značajne rezultate, izjavila je danas direktorica VIP fonda Emilija Stefanović.

Direktor kancelarije JICA za Balkan Abe Tošija takođe je izrazio uverenje da će program biti nastavljen i dodao da je osnovni cilj pomoć razvoju privatnog sektora u Srbiji.

Podrška je podrazumevala dolazak eksperata iz Japana koji će pomoći domaćim kompanijama iz sektora prehrambene industrije Vojvodine u razvoju njihove konkurentnosti.

U projektu je učestvovalo pet kompanija iz Vojvodine: Nektar i Fruktus iz Bačke Palanke, Mara iz Sombora, Neoplanta iz Novog Sada i Patent iz Mišićeva.

Ekspert iz Japana Tadaki Tanaka radio je sa tim kompanijama na razvoju njihove konkurentnosti, poboljšanju i uvođenju inovacija u radne odnose, smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanju njihovih strategija izvoza.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga