Program podrške izbeglima i migrantima u Vojvodini

Organizatori pozivaju građane, prvenstveno medicinske struke, koji su zainteresovani da odlaze na teren i da pruže bazičnu podršku onima kojima je potrebna

30. sep 2015

Centar za proizvodnju znanja i veština iz Novog Sada u saradnji sa udruženjem Inicijativa za razvoj i saradnju iz Beograda i nemačkom humanitarnom organizacijom ASB pokreće program podrške izbeglicama i migrantima u Vojvodini.

Organizatori pozivaju građane, prvenstveno medicinske struke, koji su zainteresovani da kao aktivisti Centra za proizvodnju znanja i veština odlaze na teren i da pruže bazičnu podršku onima kojima je potrebna. Za sada se aktivisti upućuju u Suboticu i Kanjižu, a ako se ukaže potreba biće angažovani i u drugim mestima u Vojvodini.

Aktivistima je obezbeđen prevoz, kao i nadoknada za angažovanje koja pokriva svakodnevne troškove angažmana. Ukoliko budu odabrani, aktivisti će biti pozvani na jednodnevnu obuku na kojoj će dobiti detaljnije informacije.

Po rečima koordinatorke servisa za aktiviste Centra za proizvodnju znanja i veština Vesne Cvjetanović do sada se javilo petnaestak ljudi, koje uskoro čeka intrevju, a poziv za aktiviste je i dalje otvoren. Važno je da zainteresovani poseduju osnovna medicinska znanja, i(li) da imaju završenu obuku o terenskom radu bilo kog oblika, medicinsku školu, kurs prve pomoći… kako bi mogli da pruže prvu pomoć, između ostalog, izmere pritisak, izvade krv, previju ranu… Aktiviste čeka sedmodnevni terenski rad, a na posao kao i sa posla prevoziće ih kombi Centra.
Učešćem u ovom servisu aktivisti stiču mogućnost da učestvuju u programu razmene stručnih radnika i aktivista sa Nemačkom koji organizuju Inicijativa za razvoj i saradnju i nemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB).

Centar poziva zainteresovane da se priključe ovom servisu i jave na adresu: aktivisti.cpzvns@gmail.com ili na tel: 063/1744 623

B. O. (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga