Program obuke NDNV završilo 19 mladih novinara

Džejms Hagengruber: Vi ste budućnost novinarstva u Srbiji

16. okt 2020

Devetnaest mladih novinara koji su bili deo pripravničkog programa Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) “Nova digitalna generacija novinara”, danas je dobilo diplome o stečenom znanju iz oblasti istraživačkog i analitičkog novinarstva, digitalnog, odnosno multimedijalnog novinarstva, onlajn i donacijskog fandrejzinga, medijske legislative i bezbednosti novinara, fekt čekinga i data novinarstva.

Time je završen desetomesečni program usavršavanja polaznika ovog programa.

Predsednik upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Norbert Šinković kazao je da je udruženje spremno da pronađe način da sa mladim polaznicima nastavi saradnju.

„Bilo mi je čast da sarađujem sa vama. Posle jako dugo vremena, mi u udruženju vidimo nova, mlada lica. Želimo da učite od nas, kao i da mi učimo od vas. Naša saradnja zapravo tek sada počinje. Svako iskustvo koje ste stekli tokom ovog pripravničkog programa tu je da vam pomogne u nastavku vaše karijere. Nadamo se da ćete vi biti ti koji će kreirati budućnost NDNV-a“, rekao je Šinković.

On je najavio i da uskoro počinje novi, nešto izmenjen pripravnički program za mlade novinare.

Predstavnik Atašea za štampu Ambasade SAD u Srbiji Džejms Hagengruber poručio je mladim novinarima da treba da budu svesni da nije lako baviti se ovom profesijom, ali da ne odustaju od svog cilja jer su oni budućnost novinarstva u Srbiji.

Projekat je podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga