Proglašeno 14 izbornih lista u Vojvodini

U Pokrajini pravo glasa ima 1.735.616 birača

25. apr 2012

Pokrajinska izborna komisija (PIK) progasila je i izbornu listu Srpske demokratske stranke nakon što je ta stranka otklonila nedostatke, saopštio je PIK.

PIK je ranije proglasio 13 izbornih lista koje će učestvovati na izborima za Skupštinu Vojvodine i utvrdilo da u Pokrajini pravo glasa ima 1.735.616 birača.

PIK je ranije proglasila listu „Crnogorska partija – Nenad Stevović“, Pokret mađarske nade i listu koalicije „Sve zajedno” koju čine Bošnjačka demokratska zajednica, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica Hrvata, Slovačka stranka i Građanski savez Mađara.

PIK je proglasio i liste koalicije okupljene oko Demokratske stranke, listu Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ujedinjenih regiona Srbije, Srpske radikalne stranke i koalicije oko Srpske napredne stranke.

Proglašene su i liste Demokratske stranke Srbije, Vojvođanskog preokreta, SPS-PUPS-JS-SDPS, Saveza vojvođanskih Mađara i „Dveri za srpsku Vojvodinu”.

Izbori za Skupštinu Vojvodine održavaju se po kombinovanom sistemu, tako št se 60 od 120 poslanika bira po proporcionalnom izbornom sistemu, a druga polovina po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga