Proglašeno 14 izbornih lista u Vojvodini

Izbori se održavaju po kombinovanom sistemu, tako što se 60 od 120 poslanika bira po proporcionalnom , a druga polovina po dvokružnom većinskom izbornom sistemu

25. apr 2012

Pokrajinska izborna komisija (PIK) proglasila je ukupno 14 izbornih lista i utvrdila da u Vojvodini pravo glasa ima 1.735.616 birača.

Rok za predaju lista ističe večeras u ponoć, saopšteno je iz PIK-a.

PIK je proglasio listu koalicije okupljene oko Demokratske stranke, listu Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ujedinjenih regiona Srbije, Srpske radikalne stranke i koalicije oko Srpske napredne stranke.

Proglašene su i liste Demokratske stranke Srbije, Vojvođanskog preokreta, koalicije SPS-PUPS-JS-SDPS, Saveza vojvođanskih Mađara i „Dveri za srpsku Vojvodinu”.

PIK je proglasio i liste Crnogorske partije, Pokreta mađarske nade, kao i listu koalicije Sve zajedno” koju čine Bošnjačka demokratska zajednica, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica Hrvata, Slovačka stranka i Građanski savez Mađara.

Poslednja proglašena je lista Srpske demokratske stranke.

Izbori za Skupštinu Vojvodine održavaju se po kombinovanom sistemu, tako što se 60 od 120 poslanika bira po proporcionalnom izbornom sistemu, a druga polovina po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga