Proglašeni pobednici Konkursa „Ulaznica 2014“

Žiriju je stiglo preko 2.500 radova

18. nov 2014

Žiri Književnog konkursa „Ulaznica 2014“ saopštio je danas imena nagrađenih učesnika u kategorijama poezija, proza i esej. U saopštenju se ističe da se na javni poziv i ove godine odazvao zavidan broj autorki i autora koji su poslali preko 2.500 radova.

Kako se navodi, radovi su stigli iz drugih evropskih i svih država bivše Jugoslavije.

Žiri, koji su činili književnik iz Beograda Zvonko Karanović, književnik iz Kikinde Srđan Srdić, i predsednik žirija i urednik časopisa Vladimir Arsenić, odlučili su da su dobitnici prve tri nagrade u kategoriji poezije Slavko Mali iz Prokuplja, Dunja Karanović iz Beograda i Goran Živković Gorki iz Niša.

U kategoriji proze autori tri najbolja rada su Marina Cović iz Splita, Slobodan Ilić iz Niša i Jelena Čalija iz Beograda.

Najbolje eseje poslali su Andraš Juhas iz Zrenjanina, njegova sugrađanka Ana Avramov i Nevena Gvozdenović iz Beograda.

Žiri je istakao da nagrađeni i pohvaljeni radovi odražavaju raznovrsnost pristiglih tekstova i mnoge od tendencija koje se mogu uočiti među autorkama i autorima na književnoj sceni koja obuhvata kulturni prostor bivše Jugoslavije, odnosno bhsc jezika. Tematski raznoliki i ispisani sa zavidnim književnim umećem i uverljivošću, dodaje se u obrazloženju, ovi tekstovi su se iz mnoštva izdvojili ukupnim utiskom i zrelošću izraza.

„U svom radu žiri je vrednovao isključivo kvalitet umetničko-jezičkog izraza koji je u nagrađenim radovima nesumnjiv“, dodaje se u obrazloženju.

Organizatori su se ovom prilikom zahvalili svim učesnicima na konkursu jer su pred žiri stavili veliki posao i odgovornost i poručili da se nadaju da će konkurs i sledeće godine biti ovako raznovrstan i neizvestan.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga