Proglašeni ambasadori tolerancije

Pored učesnika Kampa tolerancije, novi ambasadori postali gradonačelnik Ulma Robert Ciš, poslanik SVM-a Balint Pastor, pevač Zvonko Bogdan, novinar Dinko Gruhonjić, gradonačelnica Bačke Topole Melinda Kokai-Mernjak i menadžer Sava Simić

26. jul 2013

Predsednik Fondacije Plavi Dunav Šandor Egereši izjavio je večeras da je tolerancija jedna od osnovnih karakteristika života u Vojvodini i dodao da na tome neprestano treba raditi.

Egereši, koji je i pokrajinski poslanik i bivši predsednik Skupštine Vojvodine, ambasadorima tolerancije večeras je proglasio sve mlade koji su učestvovali na Kampu tolerancije koji se završava sutra.

Ambasadorima tolerancije proglašeni su i gradonačelnik Ulma Robert Ciš, poslanik Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbjje Balint Pastor, pevač Zvonko Bogdan, gradonačelnica Bačke Topole Melinda Kokai-Mernjak, novinar Bete i nastavnik na novosadskom Filozofskom fakultetu Dinko Gruhonjić, menadžer Sava Simić.

Egereši je izrazio uverenje da će u narednim godinama u Dunavskom regionu biti više hiljada ambasadora tolerancije.

Najavio je da ce biti dodeljena i tradicionalna nagrada za toleranciju na Međunarodni dan tolerancije, 16. novembar.

Gradonačelnik Ulma Robert Ciš rekao je da je susret mladih ljudi veoma važan za uspostavljanje evropskih kontakata i izgradnju zajedničke Evrope.

Kamp tolerancije održan je ove godine po sedmi put i na njemu su učestvovali mladi iz Nemačke, Mađarske, Rumunije i Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga