Profesorica koja je unela mobilne telefone u učionice

Jelena je pokazala kako je moguće iskoristiti tehnologiju kao pomoć u pripremanju ispita. Kembridž je ponosan

04. sep 2013

Novosadska profesorica engleskog jezika Jelena Perišić dobitnica je ovogodišnje prestižne nagrade univerziteta Kembriž za inovativni pristup učenju.

Ona je nagrađena zahvaljujući jedinstvenom pristupu, budući da je polaznicima koje je obučavala za polaganje FCE ispita, engleski jezik približavala koristeći mobilne telefone.

Glavni menadžer projekta Kembridžove ESOL nagrade Tim Benks kaže da je njena ideja izabrana kao najbolja u konkurenciji od preko 1000 kandidata.

„Jelena je pokazala kako je moguće iskoristiti tehnologiju kao pomoć u pripremanju ispita. Kembridž je ponosan što je u prilici da podrži ovakve inovacije, koje imaju pravi, pozitivan uticaj na učenike i predstavljaju veliki doprinos učenju engleskog jezika“, kaže Benks.

Perišićeva za 021 objašnjava da je polaznike motivisala da prilikom učenja i konverzacije koriste svoje mobilne telefone, bez obzira na model koji poseduju.

„Bez obzira koliko je napredan mobilni telefon koji studenti poseduju, skoro svi imaju foto-galerije. Ja bih im zadala neku temu, na primer – kako provodim svoje slobodno vreme, kako izgleda moj porodični život…, i onda bih im na osnovu njihovih fotografija postavljala zadatak koji je istovetan onom koji je na samom ispitu“, kaže ova profesorka za Novosadski informativni portal.

Prema njenim rečima, inovativni pristup nije nešto što je ekskluzivno za privatne škole, ako se zanemari očigledna prednost rada sa manjim grupama. „Razlika u učenju engleskog u okviru redovne nastave, i učenja engleskog u privatnim školama postoji, ali samo u smislu da studenti više uče kada za to plate, bez obzira na to što im se znanje nudi besplatno. Naravno, pomaže i što je pristup u privatnim školama više individualizovan“, smatra ona.

Interesantno je da Perišićeva nije prva Novosađanka koja je dobila nagradu prestižnog engleskog univerziteta. Pre nje, laureat ove nagrade za 2011. godinu bila je profesorica Dragana Vujković.

(021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga