- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Prodato brodogradilište u Bezdanu

Imovina Brodogradilišta u Bezdanu koje je u stečaju  prodata je na javnom nadmetanju, a novi vlasnik je Miroslav Reljanović, neurolog iz Hrvatske. On je brodogradilište, kao jedini zainteresovani kupac, kupio po početnoj ceni od 32,7 miliona dinara.

U Brodogradilištu se nadaju da će nakon ovoga moći da nastave da rade. Budući da brodogradilište nije prodato kao pravno lice, novi vlasnik nema obavezu da nastavi delatnost, a Reljanović se  nije prilikom licitacije izjašnjavao o svojim planovima, ali se meštani nadaju da će on ponovo pokrenuti proizvodnju koja stoji od 2005. godine, te da bi u tom slučaju mogla da zapošljava čak i 300 radnika.

Imovina Brodogradilišta u Bezdanu prodata je u dve celine. Prvu su činile radionice, hale, oprema za proizvodnju, infrastruktura, upravna zgrada, zalihe materijala i zemljište, što je Reljanović, kao jedini zainteresovani,  kupio po početnoj ceni. Za drugu celinu koju je činila oprema vezana za izgradnju brodova, po startnoj ceni licitacije od 2,9 miliona dinara, bio je zainteresovan još jedan kupac, pa je tako Reljanović za nju morao da plati cenu koja je za 50 hiljada dinara veća od početne.

(Magyar szo)

 

Podelite ovu stranicu!