Probušene gume na automobilu člana Saveta MZ Liman

"Smatram da je definitivno politički motiv u pitanju"

27. sep 2021

Članu Saveta novosadske Mesne zajednice Liman Vladi Iliću nepoznati počinioci sinoć su izbušili gume na putničkom automobilu.

Ilić je agenciji Beta rekao da se sve dogodilo između 21 sat i jutra, kada su mu komšije javile da mu je neko ispred zgrade u kojoj stanuje izbušio dve gume na automobilu.

„Na naselju Liman 1 u ulici Drage Spasić gde stanujem primetio sam da su probušene dve gume na putničkom vozilu. U jednoj gumi vidljiva su tri uboda oštrim predmetom, a na drugoj jedan“, rekao je Ilić.

Slučaj je odmah prijavio, a sutradan oko podneva poripadnici policije su napravili uviđaj i konstatovali oštećenje guma.

Pošto se policajcima predstavio kao član Saveta MZ oni su ga uputili na policijskog inspektora koji je zadužen za područje Limana 1.

Smatram da je definitivno politički motiv u pitanju. Imam i nagoveštaje ko bi to mogao biti, ali za sada neću ništa prijavljivati policiji“, rekao je Ilić.

Dodao je da su ga u poslednje vreme kontaktirali razni ljudi koji su na njega vršili politički pritisak, a imao je i neke nagoveštaje da je nekog naljutio.

„Pre neki dan je kolega iz Saveta MZ dobijao političke ponude da pređe u Srpsku naprednu stranku (SNS) i savete šta treba da radi. Pred izbore su i mene dobronamerno savetovali da se ne kandidujem“, rekao je Ilić.

Ilić je deo grupe građana koja je na nedavnim izborima za Savet MZ osvojila natpolovičnu većinu i porazila protivkandidate iz SNS-a.

Poslednjih nekoliko nedelje na naseljima Liman učestale su provokacije članova Saveta MZ. Održan je i protest simpatizera SNS-a ulicama Limana, a velik broj fasada skoro svake noći neko farba u boje srpske zastave.

(Autonomija, foto: Privatna arhiva)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Grand slam
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga