Prlainović: Medalje u Riju nisu rezultat ulaganja države u sport

"Ove medalje ovde nisu rezultat programskog ulaganja u sport, nisu proizvod sistemskog ulaganja"

21. avg 2016

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović kritikovao je odnos države i medija prema ovom sportu posle zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru.

Srbija je u subotu osvojila olimpijsko zlato, pobedom nad Hrvatskom sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2) u finalu.

Vaterpolisti Srbije su sada zvanični evropski, svetski i olimpijski šampioni, kao i prvaci Svetske lige, a u njihovom vlasništvu je i Svetski kup.

Međutim, situacija u klupskom vaterpolu je katastrofalna, klubovi jedva žive, a na pitanje novinara RTS-a šta je potrebno da bi se oni vratili na stare staze, Andrija Prlainović je imao spreman odgovor.

„Nije trenutak da se sad priča o tome, ali vi novinari i mediji u Srbiji, krenite slobodno već od prekosutra. Znate sve dobro, šta je potrebno sportu, ne moramo mi sportisti da se zameramo političarima, ministrima i vrhu države. Vi dobro znate šta je potrebno sportu“, rekao je Prlainović.

On je kazao da mediji imaju veliku ulogu i da uspesi srpskih sportista u Riju nisu rezultat planskog i programskog razvoja.

„Ovih osam ili devet medalja ovde nisu rezultat programskog ulaganja u sport, nisu proizvod sistemskog ulaganja. Znamo da u Srbiji praktično više nema profesionalnih vaterpolo klubova, svi su pred stečajem. Nemam šta da dodam na to. Vi ste oni koji kontrolišu šta će se pojavljivati u medijima“, istakao je igrač mađarskog Solnoka.

Kolega sa nacionalnog servisa pokušao je da mu kaže kako je ta kuća na sve načine pokušavala da promoviše i pruži medijsku pažnju vaterpolistima, kada ga je reprezentativac nakratko prekinuo.

„Uopšte nije pitanje medijski tretman reprezentacije, nego sporta. Nadam se, tačnije uveren sam da će se to popraviti od sada. Mi smo sa svoje strane uradili što smo mogli“, zaključio je Prlainović.

(RTS, B92) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga