Privrednik iz Novog Sada na meti nacionalista

Optužuju ga da je "ustaša", "hrvatski obaveštajac" i da "truje" decu, građane i golubove

27. avg 2015

Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin, koji je i član Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine (Hrvatsko nacionalno vijeće) izjavio je danas da je često na meti nacionalista koji su mu u nekoliko navrata poručivali da je “ustaša” i da treba da napusti Srbiju.

Krstin, koji je vlasnik preduzeća Pre-Print i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, rekao je za Autonomiju da je na meti nacionalista koji su na fasadi njegove firme ranije bili napisali “Ustaše, napolje!”.

Dodao je da ga optužuju i da je “hrvatski obaveštajac”, ali i da svojim pogonima “truje” decu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu.

“Ja jesam Hrvat, ali sam pre svega lojalni građanin Republike Srbije”, rekao je Krstin, koji je rođen u Odžacima, gradiću u blizini Sombora.

U vezi sa ovim slučajem, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je opomenu direktoru Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikoli Aleksiću, jer je u javnosti iznosio ideje i stavove koji su uznemirujući i ponižavajući i kojima se vređa dostojanstvo Stanka Krstina, kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

Stanko Krstin je ispričao i da su neki inspektori pokušavali da ga “reketiraju”.

Krstin je u nekoliko navrata protestovao ispred zgrade novosadskog suda i ispred Agencije za borbu protiv korupcije, kdaa je nosio transparent “Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga