Privredna saradnja Japana i Vojvodine

Fond za podršku investicija u Vojvodini potpisao je nedavno u Tokiju Sporazum o razumevanju sa Japanskim institutom za prekogranične investicije, čime je iniciran početak buduće ekonomske saradnje Japana i Vojvodine

09. juna 2010

Fond za podršku investicija u Vojvodini potpisao je nedavno u Tokiju Sporazum o razumevanju sa Japanskim institutom za prekogranične investicije (JOI), čime je iniciran početak buduće ekonomske saradnje Japana i Vojvodine.
Poseta vojvođanske delegacije Kini i Japanu organizovana je uz pomoć Savetodavnog veća japanskih investitora (JIAC), sa kojim VIP Fond već nekoliko meseci intezivno sarađuje i sa kojim je u januaru takođe potpisan Protokol o saradnji.
Delegacija Vojvodine, u čijem su sastavu bili potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Siniša Lazić, sekretar za finansije Jovica Đukić, direktor VIP Fonda Branislav Bugarski i savetnica za strane investicije u ovom fondu Sanda Emini je nakon posete  sajmu Šangaj EXPO i niz sastanaka sa predstavnicima vladinih organizacija i institucija Kine, održala i niz prezentacija u Japanu.
Održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i šumarstva Japana (MAFF), koje je izrazilo interesovanje za saradnju institucija, razmenu informacija i mogućnost ulaganja u sektor poljoprivrede. Interesovanje za ovaj sektor pokazali su i predstavnici najveće trgovinske kuće u Japanu Mitsubishi Corporation, koja je naročito zainteresovana za proizvodnju soje i za saradnju sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo NS seme.
Prezentacije i sastanci održani su i u Japanskoj mašinskoj federaciji (JMF), koja predstavlja proizvođače iz sektora mašinske i elektro industrije, industrije transportne opreme, precizne mehanike i industrije mašinskih delova, kao i u Revizorskoj kući KPMB, koja posluje u 146 zemalja sveta.
(VIP)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga