Privedeni Milivoj Vrebalov i Momčilo Milović

DS: Hapšenje Vrebalova je nastavak pritisaka na pokrajinsku vlast

26. jan 2015

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov priveden je večeras i odveden na saslušanje u Zrenjanin, a istovremeno je priveden i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović, potvrđeno je Autonomiji u DS-u.

Sam Vrebalov rekao je za Autonomiju da su ga priveli u vezi sa projektom za školu za decu sa smetnjama u razvoju u Novom Bečeju.

Vrebalov je za potpredsednika Skupštine Vojvodine izabran 2012. godine, a pre toga je bio predsednik opštine Novi Bečej.

Bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović priveden je takođe večeras u Novom Sadu i on se nalazi na saslušanju, potvrđeno je Autonomiji u DS-u.

U DS-u su kazali da nemaju precizne informacije o tome zašto je Milović priveden, ali da se nezvanično radi o istrazi oko dogradnje Muzičke škole u Šidu.

DS: Hapšenje Vrebalova je nastavak pritisaka na pokrajinsku vlast

Demokratska stranka (DS) ocenila je večeras da su privođenja člana Predsedništva te stranke i potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčila Milovića nastavak pritisaka na pokrajinske vlasti.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je Srpska napredna stranka (SNS) svojevremeno nudila Vrebalovu novac i različite povlastice da napusti poslanički klub DS-a u Skupštini Vojvodine, što je on odbio.

“I večeras se videlo šta se dešava sa onim poslanicima koji odbijaju takve ponude SNS”, navodi se u saopštenju i dodaje da su pokrajinski poslanici koji su iz DS prešli u SNS dobili različite povlastice i privilegije.

„Privođenje Milivoja Vrebalova i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Momčila Milovića vrlo kratko nakon što je šef pokrajinske poslaničke grupe DS Borislav Novaković dva puta priveden u godinu dana, uverava DS da se radi o nastavku pritisaka na pokrajinsku skupštinu, jer očigledno širom Srbije oprobane metode potkupljivanja, ucenjivanja, zastrašivanja i pretnji nisu dovoljne da se sa 24 mandata napravi većina bez onih koji su na izborima osvojili 59“, piše u saopštenju DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga