Priveden jer je farbao dvojezičnu tablu u Vukovaru

To je prvi incident od početka septembra kada su demonstranti nasilno uklonili postavljene dvojezične table, koje su potom ponovo postavljene

23. sep 2013

Predsednik Koordinacije udruženja proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Zdravko Komšić bojom u spreju je danas poprskao jednu od nedavno postavljenih dvojezičnih tabli u Vukovaru, zbog čega je odmah priveden.

Komšić je, kako prenose lokalni mediji, oko 11 časova bojom u spreju išarao ćirilični natpis na dvojezičnoj tabli na zgradi penzijskog osiguranja u Vukovaru. U policijsku stanicu su ga odveli policajci koji su čuvali zgradu.

To je prvi incident od početka septembra kada su demonstranti nasilno uklonili postavljene dvojezične table, koje su potom ponovo postavljene, a čuva ih policija.

„Učinio sam to jer se ne slažem s uvođenjem dvojezičnosti u Vukovaru. Stalno nam se prebacuje da smo mi stranački obojeni što nije istina. Ovo je jednostavno moj čin neslaganja s ovim što se radi“, rekao je Komšić.

Komšić je bio pripadnik vukovarske 204. brigade, ranjavan je u ratu 1992-95, a devet meseci je proveo u logorima u Srbiji, prenosi Večernji list.

Jedan od čelnika Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, Vladimir Iljkić izjavio je da žali zbog Komšićevom čina jer je Štab pozvao na smirivanje i uzdržanost. Ukazao je da Komšić od maja nije član Štaba.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga