Pritvorenici u novosadskom zatvoru počeli da uzimaju hranu

Novosadski zatvor projektovan je da primi 300 ljudi, a prema različitim izvorima, u njemu trenutno boravi oko 600 zatvorenika i pritvorenika.

21. jul 2010

Pritvorenici u novosadskom centralnom zatvoru danas su primili hranu koja se sprema u zatvorskoj kuhinji i tako prestali sa protestom zbog rada sudova, rečeno je agenciji Beta u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija.
Potparolka Uprave Zorana Vučićević rekla je za agenciju Beta da su pritvorenici o toj odluci pisanim putem obavestili upravnika zatvora. Prema njenim rečima, sve vreme protest je bio miran i nije bilo ugrožavanja bezbednosti u zatvoru. Sada su sve aktivnosti normalizovane, dodala je Zorana Vučićević.
Pritvorenici su pre dva dana odbili da uzimaju zatvorsku hranu nezadovoljni tretmanom u zatvoru i dugim sudskim postupcima koji se protiv njih vode u novosadskim sudovima.
Predstavnici pritvorenika razgovarali su tokom protesta i sa vršiteljkom funkcije predsednice Višeg suda u Novom Sadu Zorom Jamušakov.
Pritvorenici u novosadskom zatvoru prvi put su protestvovali 22. maja, kada su istakli da nisu zadovoljni tretmanom u zatvoru i dugim sudskim postupcima koji se protiv njih vode. Tada su se pritvorenici sastali sa upravom zatvora i sudijom Višeg suda Svetimirom Popovićem, koji je u Novom Sadu zadužen za kontrolu pritvora, a protest je sutradan završen.
Novosadski zatvor projektovan je da primi 300 ljudi, a prema različitim izvorima, u njemu trenutno boravi oko 600 zatvorenika i pritvorenika. Pritvorenici tvrde da se rešenja o produžetku pritvora donose olako, a ogorčeni su i na sudove što zbog reizbora sudija i reorganizacije sudske mreže sporo rešavaju njihove slučajeve.
(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga