Pritužba zbog diskriminacije muškaraca

Predsednik Gej lezbejskog info centra Predrag Azdejkovic podneo je povereniku za zaštitu ravnopravnosti pritužbu protiv Privredne komore Srbije zbog diskriminacije muškaraca primenom pravilnika o oblačenju

25. avg 2011

Predsednik Gej lezbejskog info centra (GLIC) Predrag Azdejković podneo je povereniku za zaštitu ravnopravnosti pritužbu protiv Privredne komore Srbije zbog diskriminacije muškaraca primenom pravilnika o oblačenju.

Azdejković je podneo pritužbu jer mu nije bio dozvoljen ulaz u zgradu Privredne komore Srbije pošto je na sebi imao bermude dužine malo ispod kolena, dok su prostorije te institucije mogle ući sve žene odevene u haljine iste ili kraće dužine.

Privredna komora Srbije i druge državne i javne institucije imaju pravilnike o pristojnom oblačenju koji se primenjuju samo na muškarce, naveo je GLIC i ocenio da ti pravilnici moraju biti promenjeni jer su previše konzervativni.

Po oceni GLIC-a, pravilnici o oblačenju u javnim institucijama i preduzećima treba da budu fokusirani na dozvoljenu dužinu odeće, a ne na vrstu garderobe.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga