Priprema tima za izradu imovinskih zakona koji se tiču Vojvodine

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je nakon sastanka sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom da je preuzeo na sebe da u roku od dve nedelje formiram radni tim

25. mar 2011

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, najavio je danas formiranje tima za izradu imovinskih zakona koji se tiču Vojvodine.
Nakon sastanka sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom , premijer je rekao da je „preuzeo na sebe da u roku od dve nedelje formiram radni tim“.
„Sastanak je bio sadržajan i konstruktivan, ja sam prihvatio stavove i argumente koje je izneo Nenad Čanak“, rekao je Cvetković.
On je objasnio da u radni tim, osim predstavnika Vlade Srbije, planira da uključi i predstavnike Vlade Vojvodine i eksperte, tako da se dobije kvalitetan tim koji će sastaviti potrebne materijale.
Čanak je nakon sastanka naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
„Mi insistiramo na vraćanju sve imovine koja je Vojvodini oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine, uključujući i puteve, železnice i elektroprivredu. Spremni smo da razgovaramo o našim stavovima, ali nismo spremni da od njih odustanemo – nudimo dobre usluge i aktivno ćemo učestvovati u pisanju ovih zakona koji su dobri i za Vojvodinu, ali i za evropsku perspektivu Srbije“, rekao je Čanak.

(B92)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga