Princ Endrju najavio da se povlači s javnih dužnosti zbog skandala sa Epstajnom

Endrju, koji je drugi sin britanske kraljice Elizabete Druge, naveo je da je ispitivanje Epstajnovog slučaja unelo veliki metež u rad kraljevske porodice i dobrotvornih organizacija sa kojima je povezan

20. nov 2019

Britanski princ Endrju najavio je da će se uskoro povući sa javnih dužnosti, nakon što je umešan u skandal u kojem je centralna figura bio finansijer Džefri Epstajn.

On je odbacio optužbe da je imao seksualni odnos sa sedamnaestogodišnjakinjom sa kojom mu je sastanak ugovorio Epstajn, finansijer koji je izvršio samoubistvo u zatvoru u SAD, gde je čekao početak suđenja na osnovu optužbi za seksualno zlostavljanje maloletnica.

Skandal je eskalirao nakon Endrjuovog neuveljivog intervjua na televiziji posle kog je naišao na osudu javnosti zbog očiglednog nedostatka saosećanja sa žrtvama Epstajnovog zlostavljanja.

Endrju, koji je drugi sin britanske kraljice Elizabete Druge, naveo je u saopštenju da je ispitivanje Epstajnovog slučaja unelo veliki metež u rad kraljevske porodice i dobrotvornih organizacija sa kojima je povezan.

„Stoga sam od Njenog veličanstva zatražio dozvolu da se uskoro povučem sa javnih dužnosti. Ona je to odobrila“, istakao je Endrju.

On je naglasio da želi da, ukoliko je to potrebno, u istrazi pomogne bilo kojoj agenciji za sprovođenje zakona.

(Srna/N1, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga