Primarna selekcija otpada u Novom Sadu

Građani su najvažnija karika u lancu reciklaže jer bez njihovog dobrovoljnog i aktivnog učešća u primarnoj selekciji, nikakva dalja aktivnost nije moguća

02. apr 2012

Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ iz Novog Sada najavilo je početak primarnog razdvajanja otpada u domaćinstvima u saradnji sa operaterom za upravljanje ambalažnim otpadom – Sekopakom.

Prvo naselje u kojem će to početi je Petrovaradin. Sve porodice koje stanuju u kućama dobiće po jednu plavu kantu u koju treba da odlažu ambalazni otpad, piše u saopštenju.

Podela je od 4. do 19. aprila, u prostorijama Mesne zajednice Petrovaradin.

„Građani su najvažnija karika u lancu reciklaže jer bez njihovog dobrovoljnog i aktivnog učešća u primarnoj selekciji, nikakva dalja aktivnost nije moguća“, izjavio je direktor Sekopaka Miloš Uzelac.

Direktor novosadske „Čistoće“ Dalibor Novaković je podsetio da je u prethodne tri godine u Novom Sadu postavljeno 800 posebnih spremišta za zasebno izdvajanje plastične ambalaže, a prošle godine je izgrađena i nova linija za sekundarnu separaciju otpada na gradskoj deponiji.

Posle Petrovaradina plave kante će dobiti građani Sremske Kamenice, rekao je on.

Građani će uz kante dobiti uputstva o tome šta u njih da stavljaju.

To su: plastika i PET ambalaža (kese, boce, plastični zatvarači, stiropor), metalni otpad, karton i papir, staklo.

Plave kante će se prazniti od ponedeljka 23. aprila, po istom rasporedu kada i zelene kante koju već imaju za ostatke hrane, pelene, maramice, ubruse, keramiku i neambalažno staklo poput sijalica i ogledala.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga