Prijava protiv odbornika Nove Srbije

Službenim vozilom, pijan, prouzrokovao saobraćajku. LSV traži ostavku, SNS tvrdi da nikoga ne štiti

07. mar 2014

Novosadska policija podneće krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja protiv direktora Slobodne carinske zone i odbornika u Skupštini grada Nenada Barca (34) zbog izazivanja sudara na Bulevaru Evrope u sredu uveče, potvrđeno je za 021 u policiji.

Barac je prethodno proveo 12 sati na trežnjenju u policiji, jer mu je izmereno 2,12 promila alkohola u krvi, a zatim je pušten na slobodu.

Prema informacijama iz istrage, on je izazvao sudar tako što je službenom „škodom superb“ udario „reno 5“ u istoj traci ispred sebe.  Svedoci su naveli i da je udar bio toliko jak da je reno odbačen nekoliko desetina metara dalje.

Podsetimo, u udesu koji se desio u sredu oko ponoći, na uglu Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove ulice, 23-godišnja Ivana Š. zadobila je prelom noge, dok je njen momak Radoš Z. lakše povređen. Oboje su prevezeni u Urgentni centar.

Nenad Barac je prošle godine imenovan za direktora Slobodne carinske zone, gde je došao sa pozicije pomoćnika direktora preduzeća „Održavanje i usluge“. U Skupštinu grada izabran je kao odbornik Nove Srbije koja nastupa u okviru odborničke grupe Srpske napredne stranke.

LSV traži ostavku Barca

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Nenad Barac podnese ostavku zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao pod dejstvom alkohola.

„Ako kojim slučajem to odbije da učini, zahtevamo od gradonačelnika da založi sav svoj autoritet da inicira njegovu smenu i tako zaštiti ugled grada. Ovo nije prvi put da se službena vozila koriste u privatne svrhe. I ne samo što se zloupotrebljavaju na taj način, već se i koriste bahato. Podsećamo da je i službeni automobil Lisja slupan oko Nove godine, da je službeni automobil Urbanizma dignut u vazduh, a da je službeni automobil JKP „Stan“ nestao. Nedopustivo je da bilo koji direktor, odbornik i gradski funkcioner uopšte vozi pod dejstvom alkohola, a kamoli da to čini vozeći automobil gradskog preduzeća. Takođe je nedopustivo i da zbog alkoholizma, bahatosti i kriminala gradskih funkcionera stradaju građani“, stoji u saopštenju Lige.

SNS: Nikog ne štitimo

Funkcioner novosadskih naprednjaka Damir Zobenica izjavio je da nije upoznat sa tim da je Barac izazvao udes, ali da „SNS nikad neće štititi kriminalce i da su to već pokazali na nekoliko primera“.

„SNS nikada neće štititi nikoga ko je učinio bilo kakvu nezakonitu radnju. U poslednjih godinu dana smo to dokazali na više primer, a poslednji primer je bio slučaj Dragana Tomića, poslanika SNS u Skupštini Srbije kome je posle navodnih mahinacija u Univerzal banci otkazan imunitet. Mi smo prvi koji smo želeli da se to istera do kraja. Takođe, da vas podsetim i na slučaj dva funkcionera SNS-a iz Niša za koje se utvrdilo da su učestvovali u nezakonitim radnjama, a koji su sankcionisani od stranke. Neće biti izuzetaka“, naveo je Zobenica.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga