Pretukli ga uz povike „Ti si peder“

Nastavnika matematike dečaci stari između 12 i 15 godina šutirali i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede

10. sep 2013

Grupa osnovaca napala je Novosađanina Ivana Janeša dok je prekjuče oko 20:20h čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice.

Prema rečima ovog nastavnika matematike, dečaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike „ti si peder“, šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede.

Janeš priča da je izašao do obližnje pumpe kako bi naduvao gume na biciklu, za zatim je seo na jednu klupu u parku kako bi sačekao da mu se supruga i sin pridruže u vožnji. U jednom trenutku, prišla mu je grupa dečaka i pitala ga koliko je sati. Kada su čuli odgovor, mirno su nastavili još nekoliko koraka, gde su sačekali da im se pridruži još nekoliko osnovaca, a zatim se vratili do Janeša.

„Najmanji od njih, rekao bih da ide u šesti razred, prišao mi je i pitao me da li znam nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrečno, on je viknuo „Ti si peder“, a svi dečaci su poleteli ka meni i počeli da me šutiraju i udaraju“, ispričao je ovaj nastavnik za Blic.

Prema njegovim rečima, pomislio je da se brani, ali je zaključio da su u pitanju deca, i pokušao je da pobegne. Međutim, obesni maloletnici su ga srušili sa bicikla i nastavili da ga tuku vičući „Pusti, hoću i ja da ga šutnem u glavu“. Koliko dugo, ne može da odredi, ali kada su završili, ostao je da leži sa brojnim kontuzijama i slomljenim nosem.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na odeljenje otorinolaringologije, da su mu povrede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno lečenje. Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim rečima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali.

Uhapšeni osnovci koji su tukli nastavnika

Novosadska policija je privela maloletnike koji su osumnjičeni da su prošlog vikenda napali, pretukli i opljačkali nastavnika Ivana Janeša u tom gradu.

Privedeno je najmanje šestoro dečaka, starih od 14 do 16 godina. Protiv njih će biti podneta prijava u redovnom postupku, rečeno je novinarima u policiji.

Reč je o maloletnicima iz Novog Sada, Petrovaradina i Begeča, a neki od njih su i od ranije poznati policiji.

Policija je pronašla i ranac sa stvarima koji su oteli od pretučenog nastavnika.

Grupa maloletnika napala je nastavnika Ivana Janeša u subotu uveče u parku kod Železničke stanice. Oni su ga nekoliko minuta divljački tukli, a zatim i opljačkali, uzvikujući: „Ti si peder“.

(Autonomija/Blic)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga