Pretučeni profesor: Priče o ličnom sukobu su laž

Herling: Ne simpatišem niti jednu političku stranku

06. sep 2016

Profesor engleskog jezika u gimnaziji u Kovačici Goran Herling, koga je u dvorištu njegove kuće u tom mestu pretuklo više napadača, izjavio je danas da su mu neprihvatljive tvrdnje koje su se pojavile u pojedinim tabloidima, da je pretučen jer je vređao devojku jednog od napadača, koja mu je koleginica sa posla.

Policija je zbog ovog incidenta uhapsila Leonarda Pastora (29) iz okoline Pančeva, koji se sumnjiči da je 31. avgusta pretukao Herlinga, dok su tabloidi objavili da „motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob“.

Herling je inače i aktivista, koji je preko društvene mreže Fejsbuk (Facebook) i stranice „Nova nada“ objavljivao podatke o malverzacijama u školi u kojoj radi, a nakon napada je medijima rekao da veruje da „sve to ima veze sa onim što je pisao na svom blogu“.

On je agenciji Beta rekao da su se u danima nakon napada u medijima pojavili članci o ličnoj pozadini obračuna, i objasnio da je laž da je sa koleginicom koju su pojedini tabloidi pominjali imao bilo kakav konflikt.

„Sa koleginicom nisam imao nikakav konflikt tokom godina rada u gimnaziji, a izbegao sam tu mogućnost i prilikom njenog verbalnog nasrtaja na mene, odmah po dolasku na posao“, ispričao je Herling.

Prema njegovim rečima, on ne prihvata ni priču plasiranu u tabloidima da je „dečko koleginice rešio da uzme stvar u svoje ruke“, zbog navodne uvrede koju joj je uputio.

„Zašto bi dolazio noću, a ne preko dana? Zašto bi došao u moju kuću, a ne u školu? Zašto je sa sobom vodio drugove, umesto da dođe sam? I na kraju, zašto bi raspravljao on, a ne direktorka škole koja ima obavezu da bude medijator? Inače, ja njenog dečka niti sam poznavao, niti znao da ga uopšte i ima“, ispričao je Herling.

Dodao je da se nije bavio nikakvim „obmanjivanjem javnosti“, odnosno da je jedina stvar koju je radio i pisao, bila zapravo „prijavljivanje nepravilnosti rada u ustanovi prosvetnim organima, kao i uzbunjivanjem javnosti povodom toga“.

On je objasnio i da do sada nikada nije bio član bilo koje stranke, te da „ne izražava simpatije za bilo koju političku opciju na lokalnom, pokrajinskom ili republičkom nivou u Srbiji“.

Herling je Beti još ispričao i da se nakon napada „oteturao“ u kuću i kazao supruzi da pozove hitnu pomoć, koja ih je bezuspešno pokušavala dobiti.

„Zatim sam došao do komšije koji je pozvao hitnu pomoć i policiju. Čekao sam ih na ulici sedeći ispred kuće. Vreme je prolazilo, a nijednih nije bilo, pa je komšija predložio da me ipak on odveze, što je i učinio“, dodao je Herling.

Pomoć mu je pružena tek kada ga je komšija odveo u hitnu, nakon čega je primljen i u bolnicu.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga