Pretučen profesor iz Kovačice, policija identifikovala jednog napadača

Policija tvrdi da je u pitanju privatni obračun

03. sep 2016

Profesora Gorana Herlinga iz Kovačice pretukli su u dvorištu njegove kuće u tom mestu, a pojedini mediji su javili da je jedan počinilac pronađen.

Prema rečima njegovih kolega, Herlinga je metalnom šipkom prebila grupa muškaraca, koja ga je tukla po glavi, telu, rukama i prstima dok se nije onesvestio.

Napad se desio pre dva dana, a policija iz Pančeva je danas saopštila da je uhapsila osobu sa inicijalima L.P. (29) iz okoline Pančeva, zbog sumnje da je učestvovala u prebijanju.

Fotografije na kojima se vidi Goran Herling čija je glava oblivena krvlju objavljene su na društvenim mrežama.

“Nisam pustio ni jednu jedinu suzu dok su mi ko zna kojim oruđem razbijali glavu, udarajući, udarajući, udarajući… Nisam ni mogao – glavu su mi razbijali junački, dok sam ležao na zemlji, bespomoćan, u stanju u kome sam čuo samo odjeke krckajućih udaraca. Ostavili su me da ležim, verovatno misleći da sam mrtav”, napisao je Herling na društvenoj mreži Fejzbuk (Facebook).

Dodao je da su napadače na pomisao da su ga ubili nagnali njegovi psi, koji su stravično zavijali.

“Možda mi je to zavijanje spasilo život, jer verujem da su kojim slučajem udarili još koji put, od mene bi ostao samo trag policijske krede na pločniku mog sopstvenog dvorišta”, naveo je Herling.

Dodao je da su ga lekari obavestili da su mu povrede teške, da mu je ravnoteža poremećena i da ne može da spava, ali je poručio da ga nisu uspeli zaplašiti i da će nastaviti da govori o mahinacijama u Kovačici.

“Ja se ne plašim. Ja javno izgovaram svoje ime. Ne plašim se bednika koji se kriju iza svoje partije. Ne priželjkujem rat, ali se ne plašim otvorenog rata sa njima, jer mi je devedesetih godina potpuno amputiran osećaj straha”, napisao je Herling u aprilu ove godine, kada je objašnjavao zašto je odlučio da postane uzbunjivač i da javno govori o mahinacijama.

Goran Herling je kao nestranačka ličnost bio direktor Gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici, odakle je smenjen, kako je tvrdio, pod političkim pritiskom.

Policija rasvetlila napad na profesora u Kovačici

MUP Srbije saopštio je da je rasvetljen napad na profesora Gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici Gorana Herlinga koji je pretučen u sredu u svojoj kući.

Policija je identifikovala i uhapsila 29-ogodišnjeg Leonarda P. iz okoline Pančeva, koji se tereti da je 31. avgusta u dvorištu kuće u Kovačici pretukao 47-ogodišnjeg profesora. Navodi se da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Šefica biroa MUP-a za saradnju s medijima Biljana Popović – Ivković kaže da motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob.

„Herling je zapravo obmanuo javnost iznoseći u medijima kako su to navodno učinile fašističke grupe, političke organizacije, politički neistomišljenici i slično. Ovde je reč isključivo o privatnom sukobu. Profesor Herling je došao u sukob sa svojom koleginicom u gimnaziji u kojoj radi, vređao je i omalovažavao i potom je njen mladić rešio da se obračuna sa njim i to je kompletna istina“, rekla je Ivković.

Momak Herlingove koleginice je došao do njegove kuće, a Herling je izašao sa bejzbol palicom. Došlo je do tuče, a profesor je zadobio teške povrede glave.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga