Pretučen organizator protesta „Jedan od pet miliona“ u Negotinu

Strahinju Ćirića su napala tri nepoznata maskirana muškarca ispred ulaza u zgradu

15. mar 2019

Organizator protesta „Jedan od pet miliona“ u Negotinu Strahinja Ćirić napadnut je ispred zgrade u kojoj živi i zadobio je teže telesne povrede glave, saopštili su organizatori protesta.

U saopštenju je navedeno da je Ćirić napadnut pošto je prošle nedelje na protestu u Negotinu govorio o Zoranu Milojeviću Zelji, „glavnom batinašu SNS-a“.

Ćirića su napala tri nepoznata maskirana muškarca ispred ulaza u zgradu, što je odmah prijavljeno policiji koja ga je uputila na hirurško odeljenje.

Organizatori protesta navode da se Ćirić ne oseća bezbedno da bi se vratio u svoj stan.

Ćirić je na protestu, održanom 7. marta rekao da je „Zelja gospodar Negotina“, te da predsednik opštine treba da se povuče u korist svoje zamenice Merline Selenić, za koju je Ćirić kazao da je bliska Zelji.

Organizatori protesta su se u današnjem saopštenju obratili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i poručili da „više neće ćutati“.

„Nećemo dozvoliti da se ovako ophodiš prema našim sugrađanima. Nastavićemo da zajedničkim snagama istrajavamo u borbi za jednu pristojnu, normalnu Srbiju gde se neistomišljenici neće nikada više prebijati niti će se nad njima vršiti bilo kakav vid pritiska“, naveli su organizatori protesta.

Lideri Saveza za Srbiju su na hitnoj konferenciji za štampu pozvali policiju da uhapsi napadača.

(Beta, foto: #1od5 miliona)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga