Pretučen odbornik LSV u Novom Sadu

Huligani pretukli Nenada Vezmara

22. dec 2013

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Novog Sada Nenad Vezmar noćas je pretučen u Ulici Maksima Gorkog, dok se vraćao sa koncerta, saopštila je ta stranka.

O napadu je odmah obaveštena i policija, koja je izašla na lice mesta, a Vezmaru su lekari konstatovali lakše telesne povrede, navodi se u saopštenju za javnost.

„Ono što se u ovom trenutku sa sigurnošću može reći za huligane koji su ga napali iznenada, bez povoda, sa leđa, jeste da je reč o mladićima kojima smeta njegov kako politički, tako i angažman u borbi protiv fašizma“, navodi se u saopštenju.

LSV je zatražila od policije da hitno pronađe napadače na jednog od najaktivnijih opozicionih odbornika i čoveka čiji se glas „itekako čuo“ u zahtevima za bolju bezbednost u Novom Sadu.

„Podmukao i kukavički napad na odbornika je napad ne samo na njega lično, nego i Skupštinu grada kao instituciju i sve građane Novog Sada“, ocenjuje se u saopštenju.

Brojne osude napada na odbornika LSV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine grada Siniša Sević, kao i Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i Vojvođanska partija osudili su danas napad na odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Nenada Vezmara.

„Osuđujem svako nasilje i pozivam građane, bilo kojoj partiji da pripadaju, da se uvek, i na svakom mestu, ponašaju dostojanstveno i civilizovano. Takođe, očekujem od nadležnih državnih organa da sprovedu istragu i privedu pravdi odgovorne za ovaj incident“, naveo je Vučević u saopštenju za javnost.

Siniša Sević je u saopštenju za javnost naveo da je napad na odbornika gradskog parlamenta napad na Skupštinu grada i sve ono što ta institucija predstavlja: demokratiju, parlamentarizam i zastupanje javnog interesa.

„Nasilje ne može i nikada ne sme postati obrazac za obračun sa političkim neistomišljenicima“, rekao je Sević i pozvao nadležne da pod hitno pronađu počinioce.

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je da napad na Vezmara predstavlja još jedan dokaz da živimo u društvu u kome su mete svi oni koji se godinama bore protiv fašizma, ekstremizma i nasilja bilo koje vrste.

„Na žalost, ovo nije usamljen slučaj. Novi Sad je danas grad u kome niko nije bezbedan, grad koji je postao sigurna kuća za ekstremiste i kriminalce svih vrsta. Grad u kome odgovorni ćute“, ocenio je DS i zatražio od nadležnih da što pre pronađu odgovorne za ovaj napad.

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) zatražio je da se istraži da li napad na Vezmara ima politickcu pozadinu i ocenio da su takvi incidenti pokušaj da se Srbija vrati u vremena koja svi pamtimo po lošem.

„Fašističke metode i političko nasilje ne smeju biti naša svakodnevica jer ugrožavaju osnovna ljudska prava i slobode koja su tekovina civilizovane države“, poručio je SPO u saopštenju za javnost.

Vojvođanska partija ocenila je da kriminal u Novom Sadu, gradu koji je pre 25 godina bio oaza mira, poprima sve teže oblike i postaje novosadska svakodnevica.

Nenada Vezmara pretukli su nepoznati počinioci noćas kada se vraćao sa jednog koncerta u Novom Sadu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga