Pretnje smrću rukovodstvu NDNV-a

"Pretnje sa profila na kojem se jasno može videti bliskost sa Srpskom naprednom strankom"

06. apr 2017

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas sa je rukovodstvo NDNV-a dobilo pretnje smrću posle lažnih navoda u nekim režimskim tabloidima da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu.

„NUNS i NDNV zbog toga zahtevaju od nadležnih organa da hitno reaguju i primereno kazne počinioca koji je pretnje uputio putem društvenih mreža i na čijem se profilu veoma jasno može videti njegova bliskost sa Srpskom naprednom strankom“, ističe se u saopštenju.

NUNS i NDNV navode i da su pretnje prijavljene MUP-u Srbije i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prema mehanizmu koji je uspostavljen u Sporazumu o saradnji i podizanju bezbednosti novinara, koji su potpisali Policija, Tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja.

Međutim, kako napominju, ovaj mehanizam do sad, na žalost, još nije dao nikakve rezultate.

„Rukovodstvo NDNV-a i njegovi saradnici i ranije su bili meta ozbiljnih pretnji smrću, i ovi slučajevi su redovno prijavljivani, ali još niko za to nije odgovarao“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga