Pretnje smrću direktoru Slobodne carinske zone

Egić dobio pismo sastavljeno od slova izrezanih iz novina: "Srđane, sam se skloni ili ćemo te mi ukloniti"

19. jul 2013

Direktoru Slobodne carinske zone (SCZ) u Novom Sadu Srđanu Egiću upućene su anonimne pretnje smrću, rekao je danas Egić za agenciju Beta.

Njemu je u poštansko sanduče ubačeno pismo sa porukom: „Srđane, sam se skloni ili ćemo te mi ukloniti“. Pismo je bilo sastavljeno od slova izrezanih iz novina.

U novosadskoj policiji su naveli da će se kasnije oglasiti povodom tog slučaja.

Egić je za agenciju Beta rekao da to nije prvi put da njemu i njegovoj porodici prete, a da je povod za ovu današnju pretnju verovatno njegova ocena da je prezumanje Luke Novi Sad od strane funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) „oružani prepad“, te da je takvim načinom šokiran „i kao ekonomista i predstavnik privrede“.

„Ja sam pošten i vredan radnik koji je firmu sa prosjačkog štapa doveo na respektabilan i nagrađivan nivo. Ja se ničega ne bojim, nisam kriminalac, ali sramota je da moje dve kćeri ne smeju da odu iz dnevne sobe do toaleta zbog svega“, rekao je Egić.

Dodao je da od septembra traje pritisak na njega i njegovu porodicu podnošenjem krivičnih prijava policiji, Specijalnom tužilaštvu i inspekcijama, ali i slanjem pretećih poruka:“Žuti, zaklaćemo te, skloni se dok nije kasno“, „Znamo gde ti deca idu u vrtić“ i slično.

„Ovog momenta sam spreman da podnesem ostavku legalnim organima preduzeća i neka onda legalno izaberu koga god hoće, samo ne više ovako pretnjama“, rekao je Egić.

On je optužio SNS za nasilje i kazao da će podneti ostavku njihovom lideru i potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću ukoliko zaustavi takva dešavanja. Egić je direktor Slobodne carinske zone u Novom Sadu čiji je kompleks nedavno spojen sa Lukom Novi Sad, kojom od pre dva dana upravlja visoki funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Milovančev, pošto ga je Vlada Srbije ovlastila da upravlja tim preduzećem.

Slobodna carinska zona je akcionarsko društvo u kojem akcije imaju i preduzeća grada Novog Sada – 29 odsto akcija ima novosadski Zavod za izgradnju, a 19 odsto Luka Novi Sad.

Milovančev je u Luku pre dva dana ušao sa tridesetak telohranitelja što je tadašnji upravnik Milenko Milivojević ocenio kao nasilje. U Luci je nakon toga počeo štrajk zaposlenih, ali je on juče okončan dogovorom sa novim upravnikom

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga