Preteće pismo stiglo u Sandžački odbor za ljudska prava u Novom Pazaru

"Problem je što sve naše prijave ovakvih pretnji državnim institucijama ostaju nerešene"

18. feb 2019

Nevladina organizacija „Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda“ iz Novog Pazara, primila je danas preteće pismo koje je napisano rukom, a koje je poslato iz Beograda 12. februara 2019. godine.

U pretećem pismu se navodi da je ono namenjeno „izdajnicima i izrodima srbskim, prevedenim u mudžahedinsku, satanističku sektu i njihovim gospodarima i finansijerima, Ujedinjenim arapskim Emiratima, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i ostalima“.

„Napustite sve krajeve u oblasti Kraljevine Srbije, od izvorišta Save do Krfa u Grčkoj, i od Jadranskog mora do Rumunije, najkasnije do Đurđevdana. U suprotnom bićete uništeni„, napisano je u navedenom pismu.

Na poleđini koverte navedeno je da je pismo poslao „Stefan Lazarević iz Beograda“, a navedene je i njegova adresa.

Direktorka Sandžačkog odbora Semiha Kačar, rekla je za agenciju Beta da je pismo nađeno danas, kada su nakon praznika zaposleni došli na posao, te da je predato pravnoj službi udruženja na dalje postupanje.

Kačar je navela da ovo nije prvi put da organizacija dobija preteća pisma slične sadržine.

„Ništa novo, istrenirani smo za ovakve slične pretnje, to je u Srbiji postala svakodnevica. Ono što je problem je da sve naše prijave ovakvih pretnji državnim institucijama ostaju nerešene i država retko kada zaista reaguje“, rekla je Kačar.

Ona je dodala da njena organiyacija do sada nije sarađivala sa donatorima iz zemalja koje su navedene u pretećem pismu.

Pismo gotovo identične sadržine stiglo je 14. februara i na adrese više nevladinih organizacija u Beogradu, u kome se navodi da je „namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim“.

Pismo su tada stigla na adrese Građanske inicijative, Komiteta pravnika za ljudska prava, Beogradskog centra za ljudska prava i Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga