Preminuo Tusta, pevač grupe KUD Idijoti

Bend se posebno istakao sa albumima "Mi smo ovdje samo zbog para" (1990), a svoju, po mnogima, najbolju ploču "Glupost je neuništiva" (1992), objavio je u senci rata u Hrvatskoj

15. okt 2012

Frontmen pulskog benda KUD Idijoti Branko Črnac Tusta preminuo je u nedelju uveče u 57. godini posle duge i teške bolesti, objavio je istarski portal Regional Express.

Tusti je početkom prošle godine dijagnosticiran karcinom pluća i grla, a ove godine stanje mu se dodatno pogoršalo. Izgubio je i glas.

Da bi mu pomogli u lečenju, Tustini kolege i prijatelji s područja bivše Jugoslavije organizovali su više koncerata, pa tako i krajem septembra u Novom Sadu i Beogradu.

Pulska punk-grupa „KUD Idijoti“ osnovana je 1981. godine, a Tusta im se pridružio 1985. Veću popularnost grupa je stekla 1987. pobedom na tadašnjem Omladinskom festivalu u Subotici.

Bend se posebno istakao sa albumima „Mi smo ovdje samo zbog para“ (1990), a svoju, po mnogima, najbolju ploču „Glupost je neuništiva“ (1992), objavio je u senci rata u Hrvatskoj.

Bend je sredinom prošle godine objavio da zbog Tustine bolesti prestaje s aktivnim sviranjem.

http://www.youtube.com/watch?v=d_KXNDY4Gvg

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga