Preminula Aida Šabić

Aida je bila otporašica, aktivistkinja, profesorica, gradska odbornica...

30. dec 2014

Posle duže i teške bolesti umrla je Aida Šabić, bivša predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici, odbornica prvog postpetooktobarskog saziva Skupštine Grada, otporašica i aktivistkinja nevladinih organizacija koje su se zalagale za prava žena.

Kao odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine, bila je prepoznatljiva po beskompromisnom zalaganju za uvodjenje svih demokratskih principa i načela demokratije u nove strukture vlasti. Posle tri godine odborničkog mandata je iščlanivši se iz LSV, pristupila Otporu. Kada je privela četvorogodišnji mandat kraju, povukla se iz politike.

Rođena je 9. novembra 1967. godine, po struci je bila inženjerka tekstilne tehnologije, kojoj se razočarana ishodom petooktobarskih promena u potpunosti posvetila, prenoseći znanje učenicima srednje Hemijsko-tehnološke škole.

Aida Šabić je bila omiljena profesorica, draga prijateljica i hrabra političarka i aktivistkinja za ljudska prava. Umrla je 29. decembra 2014. godine, a sahranjena je danas u Subotici.

Zasedanje Skupštine grada završeno je danas bez minuta ćutanja za Aidu Šabić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga