- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Premijerno izvedena predstava Kako ja ovo sinu da objasnim

Predstava “Kako ja ovo sinu da objasnim” reditelja Vojkana Arsića i po tekstu Filipa Grujića, koja govori o ekstremizmu u društrvu, premijerno je odigrana u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

U predstavi igraju mladi glumci i glumice Jelena Simić, Ema Muratović Dejan Maksimović i Rade Maričić, muziku je komponovala Irena Popović Dragović, a scenski pokret osmislila Andreja Kulešević.

“Ekstremizam je tema koja nas okružuje, ali i koja se nalazi u nama. U ovoj predstavi preispitujemo stavove i ponašanje društva, ali se i razračunavam sa sobom i onim što svi nosimo u dubini svog mozga i želuca”, rekao je reditelj Vojkan Arsić.

“Neke scene pisane su sa željom da se ljudima objasni teorijski aspekt problema ekstremizma. U drugima pokušavam da se razračunam sa sopstvenim (ne)znanjem”, kazao je dramaturg Filip Grujić. 

Kako su naveli, predstava će nastaviti svoj put širenja znanja i promene svesti, usmeren pre svega prema mladima u Srbiji, jer da bi se progovorilo o ekstremistima, moramo prvo da se suočimo sa ekstremistom u sebi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!