- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Premijera predstave Tri musketara u subotu u Pozorištu mladih u Novom Sadu

Premijera predstave “Tri musketara”, po motivima istoimenog romana Aleksandra Dime, a u režiji Darijana Mihajlovića, biće izvedena u subotu u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

“Podsećamo se zašto je važno biti slobodan, svoj, autentičan, originalan i zašto samo kao takvi možemo da budemo odgovorni pojedinci, koji mogu da stanu u zaštitu slobode, prava, jednakosti, na stranu slabijeg, da grade bolje društvo”, navodi se u pratećem materijalu za predstavu.

U predstavi igraju Aleksa Ilić, Danilo Milovanović, Slobodan Ninković, Darko Radojević, Aleksandra Milković, Kristina Savkov, Slavica Vučetić, Saša Latinović, Miloš Macura, Marina Cinkocki i drugi.

“Borba polova koja postoji i u ovoj priči. Borba sela i grada, Gaskonje i Pariza, borba jednoumlja i slobodnog uma, Rišeljea i D’Ar-tanjana. Borba lažnih i pravih patriota, borba protiv upotrebe čoveka. Krilatica ‘Svi za jednog, jedan za sve!’, zapravo je priča o poštovanju jedinke koja samo onda kad se potvrdi kao individualac, može da pomogne svima. Prvo budi ti, a onda budi deo većine. Uvek i samo tim redom”, naveo je reditelj Darijan Mihajlović.

(Autonomija, foto: FB Pozoriste mladih, promo)

Podelite ovu stranicu!