Premijera „Pidžame za šestoro“ u Kikindi

Komedija "Pidžama za šestoro", po tekstu Marka Kamoletija i u režiji Olivere Đorđević, otvoriće 13. oktobra novu sezonu u kikindskom Narodnom pozorištu

18. sep 2012

U Narodnom pozorištu su odlučili da 63. sezonu počnu komedijom, žanrom koji publika, ne samo kikindska, najviše voli. Komad „Pidžama za šestoro“ napisao je francuski autor Mark Kamoleti, i premijera u Kikindi biće ujedno i praizvođenje ove komedije situacije u našoj zemlji, otkrila je rediteljka Olivera Đorđević, inače direktorka drame u subotičkom pozorištu.

– Najpoznatiji Kamoletijev komad je „Boing-boing“ koji se dosta igra kod nas. Ovo će biti prvi put da se njegova „Pidžama za šestoro“ igra u Srbiji. Mislim da je to i bolje napisan komad. U ovoj predstavi će moći da se identifikuju i stariji i mlađi. Na probama nam je zabavno, a obično kad je tako u procesu rada, bude zabavno i publici – rekla je Đorđevićeva.

Direktor pozorišta, Brane Marijanović, kaže da veruje da će nova predstava biti pravo repertoarsko osveženje.

– Rediteljka i ja smo se dogovorili da radimo taj komad pre svega zbog afiniteta same rediteljke prema ovom tekstu, ali i zbog spremnosti glumaca. Mislim da će predstava imati dug život na našoj sceni.

U predstavi igraju Marko Gvero, Jelena Šneblić, Mina Simić, Nikola Joksimović, Marina Vodeničar i Branislav Čubrilo-Rus. Na konferenciji za novinare sami akteri nisu želeli da otkrivaju mnogo od sadržaja predstave, u želji da publika uživa u iznenađenjima koja im pripremaju. Glumci su, posle proba za stolom, u ponedeljak prvi put izašli na scenu. Jelena Šneblić, gošća iz zrenjaninskog Pozorišta „Toša Jovanović“, koja je dugo godina bila članica kikindskog ansambla, igra Suzet.

– Suzet je jedina na visini zadatka, ne smem da kažem čime se bavi, ali ona jedina profitira u komadu – kaže Šneblićeva.

Premijerom „Pidžame za šestoro“, 13. oktobra, u kikindskom teatru počeće i sezona repertoarskog igranja predstava. U prvoj sedmici oktobra ansambl predstave „Siroti mali hrčki“ gostovaće u Budimpešti i Pečuju, najavljeno je u Pozorištu.

Probe kao ozbiljni treninzi

– Uveren sam da će predstava biti duhovita, šarmantna i lepršava, da će je publika voleti. Probe su kao ozbiljniji treninzi, to je komedija situacije, ima mnogo trčanja, sudaranja. Lik koji igram zove se Bernar, ima krizu srednjih godina, i očekuje da, u toku jednog svog vikenda, napravi nešto novo – objasnio je Marko Gvero.

(Svetlana Ostojić, Radio Kikinda/Kikindske)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga