Premijera Odiseja u SNP-u

"To je zapravo priča o nama, o ovim prostorima i o lutanjima svih nas, lutanjima koja u našem slučaju traju više od Odisejevih"

22. nov 2012

Domaća premijera predstave „Odisej“ prema tekstu Gorana Stefanovskog i u režiji Aleksandra Poposkog, koja je najavljena kao „najveća koprodukcija u regionu“, večeras je na programu Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada.

U predstavi igraju glumci iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije, a rađena je u saradnji teatra „Ulis“ Radeta Šerbedžije, sa Briona u Hrvatskoj, zagrebačkog pozorišta „Gavela“, Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, beogradskog Ateljea 212, Teatra na navigatorot iz Skoplja i SNP-a.

Predstava je imala premijeru prošlog leta na Brionima, a potom je sa velikim uspehom izvedena u Mariboru i u Zagrebu.

„To je zapravo priča o nama, o ovim prostorima i o lutanjima svih nas, lutanjima koja u našem slučaju traju više od Odisejevih“, rekao je ranije upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević.

Odiseja igra Ozren Grabarić, Penelopa je Anita Mančić, a u predstavi igraju i Boris Isaković, Svetozar Cvetković, Branko Jordan, Nataša Matjašec-Rošker, Jasna Đuričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga