Premijera Mocartove Čarobne frule u SNP-u

Mocartova muzika očarava publiku svih generacija, ali ova verzija posebno je zabavna jer je prilagođena mlađoj publici koja tek otkriva čari pozorišta

22. maja 2016

Srpsko narodno pozorište će premijerno izvoditi Mocartovu operu Čarobna frula, po libretu Emanuela Šikanedera, na sceni „Jovan Đorđević“ u subotu, 21. maja i gledaće se kroz muški „dvogled“, a u ponedeljak 23. maja, gledaće se kroz ženski „dvogled“ s početkom u 19 časova.

Mocartova muzika očarava publiku svih generacija, ali ova verzija posebno je zabavna jer je prilagođena mlađoj publici koja tek otkriva čari pozorišta. Zato ovo nije klasično scensko izvođenje jer učestvuju pozorišni umetnici koji pevaju, pričaju, sviraju, diriguju i igraju bajku o princu koji je ostavio svoje kraljevstvo zbog potrage za ljubavlju.

Čarobna frula SNP-a je posebna još i zato što će publika sedeti na sceni, zajedno sa pevačima i Orkestrom i svi zajedno slobodno se prepustiti uživanju u operskim arijama i koreografijama koje izvode solisti i članovi Hora, u muzičkim bravurama našeg Orkestra, predvođeni maestrom Jevtićem, vrcavom humoru naratora, maštovitoj scenografiji, koji će dočarati ovu operu.

Svi zajedno poručuju: „Prizovimo bajku! Muzikom!“ Program se izvodi na srpskom jeziku, a vreme trajanja ove operske avanture je sat vremena.

Mocartovom Čarobnom frulom diriguje Mikica Jevtić, režirala je Ksenija Krnajski, scenario i dramaturgija Branislava Ilić, scenograf je Željko Piškorić, kostimograf Senka Ranosavljević i scenski pokret Andreja Kulešević.

Učestvuje preko 20 članova Orkestra Opere SNP-a.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga