Premijer Novog Zelanda podnio ostavku

Nekadašnji zaposlenik Merrill Lyncha, 55-godišnjak, govorio je na konferenciji za novinare o "najtežoj" odluci koju je ikada donio priznajući da ne zna što će dalje raditi osim da će više vremena provoditi s porodicom

06. dec 2016

Vrlo popularni novozelandski premijer John Key objavio je neočekivano u ponedjeljak svoju ostavku izjavivši da je došlo vrijeme da ode nakon osam godina na tom položaju, navodeći porodicu kao razlog.

Nekadašnji zaposlenik Merrill Lyncha, 55-godišnjak, govorio je na konferenciji za novinare o „najtežoj“ odluci koju je ikada donio priznajući da ne zna što će dalje raditi osim da će više vremena provoditi s porodicom.

„Biti vođa stranke i zemlje bilo je nevjerojatno iskustvo“, izjavio je Key koji je upravo proslavio osmu godišnjicu na čelu vlade i desetu na čelu Nacionalne stranke (desni centar), prenijela je Hina.

„Usprkos vanrednog iskustva u politici, nikad se nisam smatrao profesionalnim političarem“, dodao je je Key koji je u politiku ušao relativno kasno, postavši zastupnik 2002.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga