Prekrečen kukasti krst na Podbari

U okviru akcije "Prekrečimo novosadsku mržnju" prekrečen kukasti krst na zgradi u Tekelijinoj ulici u naselju Podbara

10. maja 2012

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je u okviru akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“ prekrečio kukasti krst na zgradi u Tekelijinoj ulici u naselju Podbara.

Jovanović je rekao da grafiti koji pozivaju na netrpeljivost i mržnju treba da budu uklonjeni sa novosadskih ulica i da obaveza građana nije samo da održavaju fasade kuća i zgrada u kojima žive, već i da neguju vrednosti na kojima je zasnovan naš grad, a to su različitost i suživot.

„Ako prihvatimo ovakve grafite kao svakodnevni obrazac, sledeće možemo očekivati da se takve poruke sprovode u delo“, upozorio je Jovanović.

Uz podsećanje da je „svastika“ simbol ideologije zbog koje su milioni i milioni ljudi ubijani ili proterani samo zato što su bili drugačije nacije, rase ili veroispovesti, Jovanović je rekao da Novi Sad tu ideologiju neće tolerisati, jer je sam snosio velike žrtve tokom Drugog svetskog rata.

„Takve strahote se više ne smeju dešavati u Novom Sadu. Naš grad je otvoren za sve one sa dobrom voljom, dok za one koji šire mržnju ovde nema mesta“, kazao je Jovanović.

Cilj akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“, koju je predsednik novosadske Skupštine započeo prošle godine, jeste da se svaka poruka mržnje i netrpeljivosti na ulicama Novog Sada prekreči.

Do sada su u okviru akcije uklonjeni grafiti mržnje i preteće poruke na više lokacija u Novom Sadu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga