Prekinuta tribina Žena u crnom, orilo se Oj, Kosovo

"Grupe mladih" prekinule tribinu

30. maj 2017

Tribina „Ženski sud: feministički pristup pravdi“ u organizaciji „Žena u crnom“ prekinuta je na samom početku održavanja u 19 h na Fakultetu političkih nauka.

U slušaonicu ovog fakulteta upale su „grupe mladih“ koji su se predstavili kao studenti ovog fakulteta i istakli plakate sa porukama protiv delovanja „Žena u crnom“.

Kada su organizatori i učesnici pokušali da ih umire, osobe koje su prekinule tribinu zapevale su pesmu „Sa Kosova zora sviće“, a i dalje pevajući napustili su prostoriju.

Nakon kraćeg dokumentarnog filma, planiran je da bude održan razgovor sa Latinkom Perović, Staša Zajović, Dašom Duhaček, kao i svedokinjama koje su učestvovale u radu Ženskog suda.

LSV: Sprečiti dalje delovanje neonacističkih organizacija

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudila incident na tribini „Ženski sud: feministički pristup pravdi“ koji je u organizaciji Žena u crnom održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i zatražila da se spreči delovanje neonacističkih organizacija.

“Propagiranjem vrednosti za koje se zalažu pripadnici neonacističkih organizacija, dok se protiv njihovog lidera vodi dugogodišnji sudski proceš zbog izazivanja rasne, verske mržnje i netrpeljivosti, ukazuje da sve dok postoje, ugrožavaju prava drugih na slobodu izražavanja i okupljanja”, naveo je u saopštenju za javnost potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Dodao je da je delovanje ekstremnih desničarskih organizacija za demokratsku zemlju nedopustivo i pozvao nadležne organe da omoguće poštovanje Ustava Srbije i da preduzmu sve mere sa ciljem zabrane delovanja tavih organizacija.

(B92/Blic/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga